Підтримаймо традицію вивішування національного прапора

День Прапора та День Незалежності – це визначні події, як для держави, так і для її громадян.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують, як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці й достатку.

Український прапор прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами буття. Під час історичних звершень він став символом перманентної боротьби за незалежність.

ароматизатор серії "Українські Прапорці"

Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України, до перемоги.
В усі віки і в усіх народів державний прапор був однією з найвищих і найшанованіших святинь. Прапор символізував єдність земель і племен, він консолідував міста і краї в державу, а духовно й історично близькі етноси – в націю. Під прапором воїни вирушали в похід, з прапором виступали на захист своєї Батьківщини.

Патріотичні почуття, любов до Батьківщини, до рідної держави не може бути абстрактною і повинна проявлятися в конкретних діях. І ми маємо прагнути зробити щось важливе для своєї Батьківщини. Проте такі прагнення мають цінуватися. І ці дії залежать від кожного з нас заради процвітання України.

Пам’ятаймо слова Митрополита Андрея Шептицького про те, що любов полягає на ділах, а не на словах! Хто на своєму становищі працює для добра народу, сповняючи сумлінно свої обов’язки, — той є ліпшим патріотом, ніж той, що багато говорить, а мало робить.


Реклама від Google